Rainforest Alliance (Koffie, thee en chocolade)

Top keurmerk
Top keurmerk

Rainforest Alliance (Koffie, thee en chocolade)

Rainforest Alliance is het keurmerk van de gelijknamige wereldwijde organisatie voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme. Het is een topkeurmerk. Welke eisen stelt het? Het Rainforest Alliance keurmerk garandeert dat sinds 2005 geen bossen zijn gekapt en dat natuurgebieden, fauna en flora worden beschermd. Boerenbedrijven werken met managementsystemen om arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden, va...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Rainforest Alliance is het keurmerk van de gelijknamige wereldwijde organisatie voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme. Het is een topkeurmerk.

Welke eisen stelt het?

Het Rainforest Alliance keurmerk garandeert dat sinds 2005 geen bossen zijn gekapt en dat natuurgebieden, fauna en flora worden beschermd. Boerenbedrijven werken met managementsystemen om arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden, vakbondsvrijheid en bijdragen aan de lokale gemeenschap te borgen en duurzaam water- en afvalbeheer en spaarzaam pesticidegebruik te stimuleren. Voor vlees is er een aparte veehouderij-standaard, die eisen stelt aan dierenwelzijn en milieubeheer. Rainforest Alliance traint boeren om professioneler te werken en de kwaliteit van hun land voor de toekomst te behouden.

Rainforest Alliance werkt met de standaarden van het Sustainable Agriculture Network (SAN): een onafhankelijk wereldwijd netwerk van organisaties in duurzame landbouw.

Hoeveel procent gecertificeerd

Producten met het Rainforest Alliance logo bestaan voor minimaal 90% uit gecertificeerde ingrediënten. Producten met 30-90% gecertificeerde ingrediënten mogen een variant van het logo dragen waarop duidelijk staat aangegeven welk percentage gecertificeerd is. 

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij en een sanctiebeleid.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Rainforest Alliance werkt met allerlei producten. Het keurmerk is in Nederland te vinden op onder meer koffie, thee, chocolade, bananen en ander fruit, vlees en specerijen.

Meer informatie

http://www.rainforestalliance.org/about


Laatste screening september 2016
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape