Rainforest Alliance (Tropische groenten en fruit)

Top keurmerk
Top keurmerk

Rainforest Alliance (Tropische groenten en fruit)

Rainforest Alliance is het keurmerk van de gelijknamige wereldwijde organisatie voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme.  Welke eisen stelt het? Het Rainforest Alliance keurmerk garandeert dat  sinds 2005 geen bossen zijn gekapt en dat natuurgebieden, fauna en flora worden beschermd. Boerenbedrijven werken met managementsystemen om arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden, vakbondsvrijheid en bijd...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Rainforest Alliance is het keurmerk van de gelijknamige wereldwijde organisatie voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme. 

Welke eisen stelt het?

Het Rainforest Alliance keurmerk garandeert dat  sinds 2005 geen bossen zijn gekapt en dat natuurgebieden, fauna en flora worden beschermd. Boerenbedrijven werken met managementsystemen om arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden, vakbondsvrijheid en bijdragen aan de lokale gemeenschap te borgen en duurzaam water- en afvalbeheer en spaarzaam pesticidegebruik te stimuleren. Voor vlees is er een aparte veehouderij-standaard, die eisen stelt aan dierenwelzijn en milieubeheer. Rainforest Alliance traint boeren om professioneler te werken en de kwaliteit van hun land voor de toekomst te behouden.

Rainforest Alliance werkt met de standaarden van het Sustainable Agriculture Network (SAN) (http://san.ag): een onafhankelijk wereldwijd netwerk van organisaties in duurzame landbouw.

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij en een sanctiebeleid.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Rainforest Alliance werkt met allerlei producten. Het keurmerk is in Nederland te vinden op onder meer koffie, thee, chocolade, bananen en ander fruit, vlees en specerijen.

Meer informatie

http://www.rainforestalliance.org/about


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.