Samen maken we chocolade 100% slaafvrij

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Samen maken we chocolade 100% slaafvrij

‘Samen maken we chocolade 100% slaafvrij’ is een bedrijfslogo van het handelsmerk Tony’s Chocolonely. Dit logo geeft aan dat de producent zich inzet om samen met ketenpartners, NGO’s, overheden en andere betrokken partijen wereldwijd dwangarbeid in de chocoladeproductie uit te bannen. Het garandeert (nog) niet dat alle cacao in het product zonder dwangarbeid is geteeld. Welke eisen stelt het? Je vindt het logo altijd in combinatie met het Fa...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Samen maken we chocolade 100% slaafvrij’ is een bedrijfslogo van het handelsmerk Tony’s Chocolonely. Dit logo geeft aan dat de producent zich inzet om samen met ketenpartners, NGO’s, overheden en andere betrokken partijen wereldwijd dwangarbeid in de chocoladeproductie uit te bannen. Het garandeert (nog) niet dat alle cacao in het product zonder dwangarbeid is geteeld.

Welke eisen stelt het?

Je vindt het logo altijd in combinatie met het Fairtrade keurmerk. De milieu- en sociale eisen van Fairtrade zijn dus van toepassing. Volgens Tony’s Chocolonely is certificering als een goed begin voor een chocoladeketen zonder dwangarbeid, maar is meer nodig om de misstanden uit te bannen. Ze hanteren hierbij vijf samenwerkingsprincipes, waaronder het bouwen van een lange termijn relatie, transparantie en een eerlijke prijs. Bovenop de Fairtrade verlangt Tony’s Chocolonely: een extra premie voor de boeren bovenop de Fairtrade prijs en premie, directe en langdurige (minimaal 3 jaar) handelsrelatie en meer kinderen van boerenfamilies naar school dan landelijk gemiddeld.

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij en een sanctiebeleid.

Meer informatie


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.