Livar

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Livar

Livar is een bedrijfslogo voor varkensvlees. Het staat op vlees dat afkomstig is van de boerderijen van Abdij Lilbosch en haar partnerboeren. Welke eisen stelt het? Het vlees heeft het Beter Leven 3 sterren keurmerk. Dat betekent dat de varkens meer ruimte in de stal hebben en een overdekte uitloop. Er is stro aanwezig. Biggen blijven langer bij hun moeder. Staart couperen is verboden. Daarbovenop stelt Livar extra eisen aan het milieu en di...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Livar is een bedrijfslogo voor varkensvlees. Het staat op vlees dat afkomstig is van de boerderijen van Abdij Lilbosch en haar partnerboeren.

Welke eisen stelt het?

Het vlees heeft het Beter Leven 3 sterren keurmerk. Dat betekent dat de varkens meer ruimte in de stal hebben en een overdekte uitloop. Er is stro aanwezig. Biggen blijven langer bij hun moeder. Staart couperen is verboden. Daarbovenop stelt Livar extra eisen aan het milieu en dierenwelzijn: het transport van de varkens mag niet langer dan 1,5 uur duren, ze krijgen alleen veevoer uit de regio en alle varkens kunnen naar buiten.

Hoe is de controle geregeld?

Een onafhankelijke, geaccrediteerde instantie controleert of de BeterLeven-eisen worden nageleefd. Op naleving van de extra Livar-eisen is geen onafhankelijke controle, die wordt gedaan door vader abt.

Waar kun je het vinden?

Bij verschillende slagers en groothandels in Nederland. Vind verkooppunten.


Laatste screening januari 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.