Cotton Made in Africa

Keurmerk
Keurmerk

Cotton Made in Africa

Cotton made in Africa garandeert dat katoen uit Benin, Burkina Faso, Ivoorkust, Malawi en Zambia zonder sociale misstanden is geproduceerd. Er zijn ook milieueisen: boskap voor plantages is niet toegestaan en verantwoord gebruik van pesticiden is verplicht. De eisen gaan alleen over de grondstof, niet over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden in de naaiateliers. Criteria Cotton made in Africa is opgericht door de Aid For Trade Foundation. Het ...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Cotton made in Africa garandeert dat katoen uit Benin, Burkina Faso, Ivoorkust, Malawi en Zambia zonder sociale misstanden is geproduceerd. Er zijn ook milieueisen: boskap voor plantages is niet toegestaan en verantwoord gebruik van pesticiden is verplicht. De eisen gaan alleen over de grondstof, niet over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden in de naaiateliers.

Criteria

Cotton made in Africa is opgericht door de Aid For Trade Foundation. Het garandeert dat katoen is geproduceerd zonder gebruik van gevaarlijke pesticiden, slavernij, mensenhandel en de ergste vormen van kinderarbeid. Daarnaast zorgt een 'verkeerslichtsysteem' (groen, geel, rood) ervoor dat op een aantal duurzaamheidscriteria wordt gewerkt aan verbetering. Bijvoorbeeld: trainingen op gebied van gezondheid en gewaskwaliteit, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, efficiënt grond- en watergebruik, eerlijk loon voor dagarbeiders en normale werktijden. De eisen gaan alleen over de grondstof, niet over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden in de naaiateliers.

Controle

Om de twee jaar worden bedrijven die onder het label verkopen gecontroleerd door onafhankelijke certificeerders (EcoCert and AfriCert).

Meer informatie: www.cotton-made-in-africa.com.


Laatste screening 2014
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape