Cocoa Horizons

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Cocoa Horizons

Cocoa Horizons is een bedrijfslogo van de Barry Callebout Group. Het logo verwijst niet naar vaste eisen aan de productie of verhandeling van de cacao in het product. Het verwijst naar het duurzaamheidsprogramma van het bedrijf. De cacao komt uit gemeenschappen waar het Cocoa Horizons programma wordt uitgevoerd, in Ghana, Ivoorkust en Tanzania. Welke eisen stelt het keurmerk? Het programma wordt uitgevoerd door de Cocoa Horizons Foundation. ...

  • Milieu
  • Zie omschrijving
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Zie omschrijving
  • Controle
  • Transparantie

Cocoa Horizons is een bedrijfslogo van de Barry Callebout Group. Het logo verwijst niet naar vaste eisen aan de productie of verhandeling van de cacao in het product. Het verwijst naar het duurzaamheidsprogramma van het bedrijf. De cacao komt uit gemeenschappen waar het Cocoa Horizons programma wordt uitgevoerd, in Ghana, Ivoorkust en Tanzania.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het programma wordt uitgevoerd door de Cocoa Horizons Foundation. Doel is de levensomstandigheden van cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren door versterkt ondernemerschap, duurzame teeltmethodes en productiviteitsverbetering. De opbrengst per hectare stijgt dan, terwijl het milieu wordt gespaard. Cocoa Horizons zorgt o.a. voor trainingen aan boeren en toegang tot productiemiddelen, bijvoorbeeld goed plantmateriaal. Ook helpt de stichting om sociale problemen in de cacaogemeenschappen aan te pakken, zoals kinderarbeid en een gebrekkige toegang tot onderwijs. De Stichting wil bevorderen dat er toekomst blijft voor een volgende generatie cacaoboeren. De doelen en activiteiten van de stichting zijn te vinden op haar website.

Hoe is de controle geregeld?

Het programma van de Cocoa Horizons Foundation wordt gefinancierd vanuit drie bronnen: de verkoop van cacaoproducten, donorbijdragen en bijdragen van Barry Callebout zelf. De stichting stelt elk jaar een activiteitenprogramma op, met een bijbehorend budget. De uitvoering wordt gecontroleerd door Pricewaterhouse Coopers.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het logo is te vinden op verschillende chocoladeproducten in Nederlandse winkels.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.