Blauer Engel (kleding)

Keurmerk
Keurmerk

Blauer Engel (kleding)

Blauer Engel is een Duitse keurmerk voor producten die milieuvriendelijker zijn dan andere producten met dezelfde gebruikersdoeleinden. Bij deze producten van leder worden invloeden op de gezondheid en het milieu geminimaliseerd.  Welke eisen stelt het keurmerk? Milieueisen zijn o.a. gericht op beperking van watergebruik en op afvalwater en minimalisatie van het gebruik van chemicaliën. Voor leer zijn er twee labels, namelijk de RAL-UZ-148 v...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Blauer Engel is een Duitse keurmerk voor producten die milieuvriendelijker zijn dan andere producten met dezelfde gebruikersdoeleinden. Bij deze producten van leder worden invloeden op de gezondheid en het milieu geminimaliseerd. 

Welke eisen stelt het keurmerk?

Milieueisen zijn o.a. gericht op beperking van watergebruik en op afvalwater en minimalisatie van het gebruik van chemicaliën. Voor leer zijn er twee labels, namelijk de RAL-UZ-148 voor lederen bekleding en de RAL-UZ-155 voor schoeisel. De eindproducten worden getest op maximale grenswaarden voor schadelijke stoffen. Er zijn geen eisen aan mens & werk. Tot slot mogen huiden alleen afkomstig zijn van dieren uit de zuivel-/vleesindustrie.

Hoe is de controle geregeld?

Het keurmerk wordt onafhankelijk gecontroleerd

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Kleding en ander textiel.


Laatste screening juni 2018
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape