Vegan (voeding)

Vegan (voeding)

Voedingsmiddelen met het Vegan-logo zijn 100% plantaardig. Welke eisen stelt het keurmerk? Er mogen geen dierlijke ingrediënten in het product zitten en er zijn geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product. Vegan-gerechten moeten apart bereid worden van niet-vegan gerechten, om contact ermee te voorkomen. Er zijn geen duurzaamheidseisen aan de productiemethode van de ingrediënten. Hoe is ...

  • Milieu
  • N.v.t.
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • N.v.t.
  • Transparantie
  • N.v.t.

Voedingsmiddelen met het Vegan-logo zijn 100% plantaardig.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Er mogen geen dierlijke ingrediënten in het product zitten en er zijn geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product. Vegan-gerechten moeten apart bereid worden van niet-vegan gerechten, om contact ermee te voorkomen.

Er zijn geen duurzaamheidseisen aan de productiemethode van de ingrediënten.

Hoe is de controle geregeld?

Eigenaar van het keurmerk is The Vegan Society. In Nederland is de Nederlandse Vereniging van Veganisten de eigenaar én de controleur die Vegan-keurmerk toekent.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Etenswaren en dranken, maar kan ook op schoonmaakmiddelen of cosmetica staan.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.