V-keurmerk

V-keurmerk

Het V-keurmerk is een informatielogo op volledig vegetarische of veganistische producten. Die zijn gemaakt zonder slachtproducten (vlees, vis, dierlijk vet, gelatine). Gebruikte kaas is vegetarisch gestremd, en gebruikte eieren zijn scharreleieren. Er is een vegetarische en een veganistische variant van het keurmerk, met beide een eigen logo. De European Vegetarian Union is eigenaar van het V-keurmerk. In Nederland is de Nederlandse Vegetarië...

  • Milieu
  • N.v.t.
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • N.v.t.
  • Transparantie
  • N.v.t.

Het V-keurmerk is een informatielogo op volledig vegetarische of veganistische producten. Die zijn gemaakt zonder slachtproducten (vlees, vis, dierlijk vet, gelatine). Gebruikte kaas is vegetarisch gestremd, en gebruikte eieren zijn scharreleieren. Er is een vegetarische en een veganistische variant van het keurmerk, met beide een eigen logo.

De European Vegetarian Union is eigenaar van het V-keurmerk. In Nederland is de Nederlandse Vegetariërsbond eigenaar en controleur.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Het V-keurmerk staat op allerlei producten in supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Meer informatie


Laatste screening september 2016
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape