Travelife (Certified)

Keurmerk
Keurmerk

Travelife (Certified)

Travelife is een internationaal keurmerk voor duurzaam ondernemen in de reisbranche. Reisorganisaties en accommodaties met het Travelife keurmerk maken gebruik van het Travelife management- en certificeringprogramma. Ze moeten op 45 milieuthema’s verplicht rapporteren en op 20 milieuthema’s vrijwillig. Daarnaast moeten ze rapporteren op thema’s als mensenrechten en MVO beleid. Travelife is mede opgericht door ANVR (Algemene Nederlandse Vereni...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Travelife is een internationaal keurmerk voor duurzaam ondernemen in de reisbranche. Reisorganisaties en accommodaties met het Travelife keurmerk maken gebruik van het Travelife management- en certificeringprogramma. Ze moeten op 45 milieuthema’s verplicht rapporteren en op 20 milieuthema’s vrijwillig. Daarnaast moeten ze rapporteren op thema’s als mensenrechten en MVO beleid.

Travelife is mede opgericht door ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Travelife voor reisorganisaties wordt beheerd door de stichting ECEAT-Projects, die zich inzet om duurzaam toerisme te promoten. Travelife voor accommodaties en consumenten is onderdeel van de British Travel Association.

Certificering in 3 stappen

Het certificeringsproces van Travelife bestaat uit 3 stappen:

1. Travelife Engaged: De eerste stap bestaat uit het committeren aan duurzaamheid en het introduceren van de juiste managementprocedures. In deze fase behaalt het bedrijf nog geen certificaat.

2. Travelife Partner: In de tweede stap publiceert het bedrijf een online duurzaamheidsrapport en moet het aan de basiseisen voldoen. Het bedrijf mag nu het Travelife Partnerlogo gebruiken.

3. Travelife Certified: De derde stap wordt bekroond met de internationaal erkende Travelife Certified status. Het bedrijf voldoet aan de op internationale standaarden gebaseerde Travelife-certificeringcriteria. De beoordeling wordt uitgevoerd door een onafhankelijke auditor die een inspectiebezoek brengt aan het bedrijf. Een bedrijf met deze status mag het Travelife Certified logo gebruiken. 

Het logo zelf laat niet zien of de organisatie Partner of Certified is. Deze informatie kun je opzoeken op de website: www.travelife.info

Onafhankelijke controle

De controle van het Travelife Certified is betrouwbaar. Ze wordt uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie, maar die is niet geaccrediteerd.

Meer informatie is te vinden op: www.travelife.info 


Laatste screening 2014
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape