Terra Vitis

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Terra Vitis

Terra Vitis is een bedrijfslogo. Je kunt het tegenkomen op Franse wijn. Welke eisen stelt het? Er zijn duurzaamheidseisen, maar Terra Vitis heeft die niet gepubliceerd of toegestuurd. Daarom kan Milieu Centraal ze niet goed beoordelen. Er is aandacht voor de balans tussen landbouw en natuur, een goed bodemleven, en bestrijding wordt als laatste redmiddel ingezet. Verder is er een actieve dialoog met werknemers over werkomstandigheden en traini...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Terra Vitis is een bedrijfslogo. Je kunt het tegenkomen op Franse wijn.

Welke eisen stelt het?

Er zijn duurzaamheidseisen, maar Terra Vitis heeft die niet gepubliceerd of toegestuurd. Daarom kan Milieu Centraal ze niet goed beoordelen. Er is aandacht voor de balans tussen landbouw en natuur, een goed bodemleven, en bestrijding wordt als laatste redmiddel ingezet. Verder is er een actieve dialoog met werknemers over werkomstandigheden en trainingen. Maar concrete eisen zijn niet bekend.

Hoe is de controle geregeld?

Volgens de website worden boeren gecontroleerd op naleving van de eisen door een onafhankelijke, geaccrediteerde instantie. Welke dat is staat niet gepubliceerd. Het Terra Vitis certificaat wordt erkend door het Franse ministerie van Landbouw.

Waar kun je het vinden?

 Op Franse wijn.

Meer informatie

terravitis.com (frans of engels)


Laatste screening maart 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.