Scharrelvarkensvlees Producert

Keurmerk
Keurmerk

Scharrelvarkensvlees Producert

De meeste varkens in Nederland blijven hun hele leven op stal. Bij scharrelvarkens is de stalbodem bedekt met stro. Biggen worden langer gezoogd door de moeder dan gangbaar. Het verwijderen van staarten is verboden, maar castratie is onder verdoving toegestaan (pijnbestrijding erna is niet verplicht). Ook tanden slijpen wordt in sommige gevallen toegestaan. Welke eisen stelt het? De varkens hebben een overdekte uitloop of uitloop naar buiten...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

De meeste varkens in Nederland blijven hun hele leven op stal. Bij scharrelvarkens is de stalbodem bedekt met stro. Biggen worden langer gezoogd door de moeder dan gangbaar. Het verwijderen van staarten is verboden, maar castratie is onder verdoving toegestaan (pijnbestrijding erna is niet verplicht). Ook tanden slijpen wordt in sommige gevallen toegestaan.

Welke eisen stelt het?

De varkens hebben een overdekte uitloop of uitloop naar buiten. Dat is fijn, want de meeste varkens in Nederland blijven hun hele leven op stal. Bij scharrelvarkens is de stalbodem bovendien bedekt met stro. Biggen worden langer gezoogd door de moeder dan gangbaar. Het verwijderen van staarten is verboden, maar castratie is onder verdoving toegestaan (pijnbestrijding erna is niet verplicht). Ook tanden slijpen wordt in sommige gevallen toegestaan.

Hoe is de controle geregeld?

De controle wordt gedaan door Producert. Eigenaar en beheerder van het keurmerk is Varkenspost.nl.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Vlees van scharrelvarkens met het Producert-keurmerk is te koop bij scharrelslagers.

Meer informatie

Meer informatie staat op de site van de certificerende partij: http://www.producert.nl/activiteiten/scharrelvlees/


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.