Scharrelrundvlees Producert

Keurmerk
Keurmerk

Scharrelrundvlees Producert

ProduCERT is een keurmerk voor scharrelrundvlees met strengere eisen aan dierenwelzijn dan het wettelijk minimum. Bijvoorbeeld qua weidegang, stalcondities en onthoornen. Welke eisen stelt het? Op stal hebben de dieren meer ruimte en diervriendelijke stalcondities dan wettelijk verplicht. Zo ligt er stro op de vloer en is er daglicht. Rassen met verhoogd risico op keizersnedes zijn verboden. Ook is het castratie en amputatie verboden en mag ...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

ProduCERT is een keurmerk voor scharrelrundvlees met strengere eisen aan dierenwelzijn dan het wettelijk minimum. Bijvoorbeeld qua weidegang, stalcondities en onthoornen.

Welke eisen stelt het?

Op stal hebben de dieren meer ruimte en diervriendelijke stalcondities dan wettelijk verplicht. Zo ligt er stro op de vloer en is er daglicht. Rassen met verhoogd risico op keizersnedes zijn verboden. Ook is het castratie en amputatie verboden en mag onthoornen alleen onder verdoving. Van mei tot september hebben alle runderen weidegang, uitgezonderd dekstieren van ouder dan 1 jaar en runderen in de afmestfase. Het is echter niet duidelijk wanneer de afmestfase volgens Producert begint. 

Hoe is de controle geregeld?

De controle wordt gedaan door Producert. Eigenaar en beheerder van het keurmerk is Varkenspost.nl.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Vlees van scharrelrundvee met het Producert-keurmerk is te koop bij gespecialiseerde scharrelslagers en horecagelegenheden.

Meer informatie

Meer informatie staat op de site van de certificerende partij: http://www.producert.nl/activiteiten/scharrelvlees/


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.