Pluimgarantie

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Pluimgarantie

Pluimgarantie Kip is een bedrijfslogo op kippen met een net iets beter leven dan plofkippen. Het lijkt op de standaard waaraan alle pluimveehouders eind 2020 moeten voldoen. Welke eisen stelt het? Kippen hebben 10 procent meer leefruimte dan regulier kippen (hoewel onduidelijk blijft met welke kip Pluimgarantie precies vergelijkt.). Kippen zijn van een langzamer groeiend ras en leven circa 45 dagen.In de stallen is daglicht, frisse lucht en ...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Pluimgarantie Kip is een bedrijfslogo op kippen met een net iets beter leven dan plofkippen. Het lijkt op de standaard waaraan alle pluimveehouders eind 2020 moeten voldoen.

Welke eisen stelt het?

Kippen hebben 10 procent meer leefruimte dan regulier kippen (hoewel onduidelijk blijft met welke kip Pluimgarantie precies vergelijkt.). Kippen zijn van een langzamer groeiend ras en leven circa 45 dagen.
In de stallen is daglicht, frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. De kippen hebben zitstokken ter ontspanning en afleidingsmateriaal, zoals strobalen, graanstrooi of pikstenen. De soja in het voer is duurzaam (ook hier is onduidelijk wat Pluimgarantie hieronder verstaat). Er zijn geen eisen over vrije uitloop, transport en snavel kappen.

Hoe is de controle geregeld?

Wie de eisen controleert is onbekend.

Waar kun je het keurmerk vinden?

De kip is te koop bij alle supermarkten van SPAR, Hoogvliet, Jan Linders, VOMAR en Coop

Meer informatie

www.pluimgarantie.nl


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.