Organic 100 Content Standard

Keurmerk
Keurmerk

Organic 100 Content Standard

Organic 100 Content Standard is een keurmerk voor kleding die volledig uit biologische materialen bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of zijde zijn. Er zijn geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding, en geen eisen voor arbeidsomstandigheden. Organic Content Standard wordt onafhankelijk gecontroleerd. Organic Blended Content Standard is een gerelateerd keurmerk voor kleding die minstens vijf procent biologische veze...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Organic 100 Content Standard is een keurmerk voor kleding die volledig uit biologische materialen bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of zijde zijn. Er zijn geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding, en geen eisen voor arbeidsomstandigheden. Organic Content Standard wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Organic Blended Content Standard is een gerelateerd keurmerk voor kleding die minstens vijf procent biologische vezels bevat. Het percentage en het soort materiaal staan vermeld in etiket. Veel grote merken gebruiken dit keurmerk.

Organic Content Standard gaat minder ver dan Global Organic Textile Standard. De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld.

Milieugevolgen van katoenteelt

Nadelig voor het milieu is dat er voor de teelt van katoen altijd heel veel water nodig is; aan de herkomst van irrigatiewater voor biologisch vezelgewas stellen de biologische keurmerken geen eisen.

Te koop

Enkele grote merken en kledingketens verkopen (enkele) biologische katoenen kledingstukken, of kleding die deels bestaat uit biologische katoen. Kijk voor verkooppunten op

Kijk voor meer informatie over biologische katoen op de Engelstalige sites: http://textileexchange.org enwww.controlunion.com.


Laatste screening 2014
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape