Organic 100 Content Standard

Keurmerk
Keurmerk

Organic 100 Content Standard

Organic 100 Content Standard is een keurmerk voor textiel dat volledig uit biologische materialen bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of andere natuurlijke vezels zijn. Er zijn geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding, en geen eisen voor arbeidsomstandigheden. Er zijn dus geen eisen voor het gebruik van chemicaliën bij verven van de stof. Welke eisen stelt het keurmerk? De eisen voor biologische natuurvezelteelt li...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Zie omschrijving
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Organic 100 Content Standard is een keurmerk voor textiel dat volledig uit biologische materialen bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of andere natuurlijke vezels zijn. Er zijn geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding, en geen eisen voor arbeidsomstandigheden. Er zijn dus geen eisen voor het gebruik van chemicali├źn bij verven van de stof.

Welke eisen stelt het keurmerk?

De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. Er zijn geen eisen m.b.t. toestaan/verbod op teelt van katoen in waterschaarse gebieden, wel moet er een waterbeheerplan zijn.

Het keurmerk stelt geen dierenwelzijnseisen aan de wolproductie. Er zijn geen eisen op het gebied van mens & werk.

Hoe is de controle geregeld?

Organic Content Standard wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Biologische kleding en ander textiel. Organic Blended Content Standard is een gerelateerd keurmerk voor kleding die minstens vijf procent biologische vezels bevat. Het percentage en het soort materiaal staan vermeld in etiket. Veel grote merken gebruiken dit keurmerk.


Laatste screening augustus 2018
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.