Ökotex Standard 100

Keurmerk
Keurmerk

Ökotex Standard 100

Ökotex Standard 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel, met strenge eisen voor restanten van zware metalen, schadelijke kleurstoffen en bestrijdingsmiddelen. De strengste normen zijn voor babytextiel. Ökotex wordt onafhankelijk gecontroleerd. Indirect ook milieueisen Omdat er wordt gewerkt met grenswaarden in het eindproduct, stelt Ökotex indirect  eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kle...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Ökotex Standard 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel, met strenge eisen voor restanten van zware metalen, schadelijke kleurstoffen en bestrijdingsmiddelen. De strengste normen zijn voor babytextiel. Ökotex wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Indirect ook milieueisen

Omdat er wordt gewerkt met grenswaarden in het eindproduct, stelt Ökotex indirect  eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Geen allergische reactie

Ökotex Standard 100 staat op speelgoed van textiel, beddengoed en kleding die is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties.

Controle

Ökotex wordt gecontroleerd door onafhankelijke organisaties, hoewel die daarvoor niet geaccrediteerd zijn. Op het label staat welk instituut het product heeft getest voor toekenning van het keurmerk.

Eigenaar van het keurmerk is een vereniging die bestaat uit onderzoeks- en testinstituten op het gebied van textiel in Europa en Japan. Zie ook de Duits- en Engelstalige site: www.oeko-tex.com.


Laatste screening 2014
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape