Nieuwe standaard kip

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Nieuwe standaard kip

Nieuwe Standaard Kip is een bedrijfslogo van de supermarktketen Jumbo.  Welke eisen stelt het? Kippen met het bedrijfslogo Nieuwe Standaard Kip zijn van een langzaam groeiende ras (45 gram per dag, slachtrijp met 49 dagen), hebben meer leefruimte dan de plofkip (13,5 kippen per m2 in plaats van 21), hebben in de stallen daglicht, hebben afleidingsmateriaal zoals strobalen en krijgen gestrooid graan. Er zijn andere keurmerken met  ambitieuze...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Nieuwe Standaard Kip is een bedrijfslogo van de supermarktketen Jumbo. 

Welke eisen stelt het?

Kippen met het bedrijfslogo Nieuwe Standaard Kip zijn van een langzaam groeiende ras (45 gram per dag, slachtrijp met 49 dagen), hebben meer leefruimte dan de plofkip (13,5 kippen per m2 in plaats van 21), hebben in de stallen daglicht, hebben afleidingsmateriaal zoals strobalen en krijgen gestrooid graan.

Er zijn andere keurmerken met  ambitieuzere eisen ten aanzien van dierenwelzijn. Zo is uitloop naar buiten niet verplicht en krijgt de biologische kip nog meer ruimte.

Hoe is de controle geregeld?

Controle op de eisen gebeurt door een onafhankelijke en geaccrediteerde inspectieorganisatie (Isacert). Het bedrijfslogo is daarmee betrouwbaar.

Meer informatie

www.jumbo.com/content/nieuwe-standaard-kip/


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.