Naturland Aquakultur

Top keurmerk
Top keurmerk

Naturland Aquakultur

Naturland Aquakultur is een Duits topkeurmerk voor biologische gekweekte vis, schelp- en schaaldieren. Het geeft dezelfde garanties als het Europese keurmerk voor biologische vis en stelt daarbovenop sociale eisen.   Welke eisen stelt het? Naturland Aquakultur volgt op sociaal gebied acht internationaal erkende ILO-normen. Biologische viskweek garandeert altijd goede kweekomstandigheden en stelt als enige viskeurmerk minimumeisen aan dieren...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Naturland Aquakultur is een Duits topkeurmerk voor biologische gekweekte vis, schelp- en schaaldieren. Het geeft dezelfde garanties als het Europese keurmerk voor biologische vis en stelt daarbovenop sociale eisen.

 

Welke eisen stelt het?

Naturland Aquakultur volgt op sociaal gebied acht internationaal erkende ILO-normen. Biologische viskweek garandeert altijd goede kweekomstandigheden en stelt als enige viskeurmerk minimumeisen aan dierenwelzijn. Vissen worden bijvoorbeeld met een lagere dichtheid gehouden, voortplanting is natuurlijk, water wordt niet verrijkt met zuurstof, medicijnen of groeimiddelen en er zijn regels voor diervriendelijke slacht.

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij en een sanctiebeleid.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Biologische vis is te koop in sommige natuurvoedingswinkels, en soms in supermarkten (bijvoorbeeld biologische garnalen).

Meer informatie

www.naturland.de


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.