Knorr Sustainability Partnership

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Knorr Sustainability Partnership

Knorr Sustainability Partnership is een bedrijfslogo van Unilever. Het is te vinden op verschillende (niet-verse) maaltijdproducten van het merk Knorr. Het staat op de verpakking als minstens 50% van het product duurzaam geteelde ingrediënten bevat of 100% van het hoofdingrediënt duurzaam geteeld is.  Wat zijn de eisen? Het bedrijfslogo laat zien dat de boeren meedoen aan het duurzaamheidsprogramma van Unilever. Dit betekent dat zij aan de h...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Knorr Sustainability Partnership is een bedrijfslogo van Unilever. Het is te vinden op verschillende (niet-verse) maaltijdproducten van het merk Knorr. Het staat op de verpakking als minstens 50% van het product duurzaam geteelde ingrediënten bevat of 100% van het hoofdingrediënt duurzaam geteeld is. 

Wat zijn de eisen?

Het bedrijfslogo laat zien dat de boeren meedoen aan het duurzaamheidsprogramma van Unilever. Dit betekent dat zij aan de hand van 11 indicatoren hun duurzaamheidsprestatie verbeteren. Er moeten eisen zijn op de thema’s als bodemgesteldheid, bestrijdingsmiddelen, biodiversiteit, energie, water en menselijk kapitaal. Unilever werkt aan het verscherpen van de eisen. Voor producten met vis zijn er geen eisen aan duurzame visvangst.

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde organisatie.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Op verschillende (niet-verse) maaltijdproducten van het merk Knorr.

Meer informatie

www.knorr.nl


Laatste screening september 2017
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.