Keten Duurzaam Rundvlees

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

Keten Duurzaam Rundvlees

Keten Duurzaam Rundvlees is een bedrijfslogo van de Stichting Duurzaam Rundvlees. Er zijn eisen voor dierenwelzijn en er is onafhankelijke controle op naleving van de eisen. Welke eisen stelt het? Er is een aantal eisen voor dierenwelzijn die verder gaan dan de wettelijke eisen. Koeien mogen naar buiten, stieren mogen na de zoogperiode wel binnen gehouden worden. Verder zijn er eisen aan de ruimte per dier en de stal: er is daglicht, een nat...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Keten Duurzaam Rundvlees is een bedrijfslogo van de Stichting Duurzaam Rundvlees. Er zijn eisen voor dierenwelzijn en er is onafhankelijke controle op naleving van de eisen.

Welke eisen stelt het?

Er is een aantal eisen voor dierenwelzijn die verder gaan dan de wettelijke eisen. Koeien mogen naar buiten, stieren mogen na de zoogperiode wel binnen gehouden worden. Verder zijn er eisen aan de ruimte per dier en de stal: er is daglicht, een natuurlijk dag/nachtritme, en er zijn zachte ligplaatsen. Onthoornen mag alleen onder verdoving (pijnbestrijding erna is niet vereist) en er is een verbod op castreren, brandmerken en staarten couperen. Er zijn ook eisen voor het veevoer en de registratie van antibiotica. De milieu-eisen van het logo gaan niet verder dan de wettelijke regels.

De Stichting is een samenwerkingsverband van allerlei partijen uit de rundvleessector. Vier van de vijf bestuursleden zijn uit de sector afkomstig. Het logo is daarom geen keurmerk: de onafhankelijkheid is niet gewaarborgd.

Hoe is de controle geregeld?

Een onafhankelijke, geaccrediteerde instantie controleert of de eisen worden nageleefd en er is een sanctiebeleid. Daarmee is de controle zeer betrouwbaar.

Waar kun je het logo vinden?

Op rundvlees bij de slager.

Meer informatie


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.