Integrity and Sustainability Certified

Keurmerk
Keurmerk

Integrity and Sustainability Certified

Het keurmerk Integrity and Sustainability Certified staat op Zuid-Afrikaanse wijn die milieuvriendelijk geproduceerd is.  Welke eisen stelt het? Wijn met dit keurmerk is geteeld volgens de principes van geïntegreerde teelt. Daarbij worden zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt en plagen worden zoveel mogelijk besteden met natuurlijke vijanden. Ook zijn er eisen aan watergebruik, afvalbeheer, opslag, het afdanken van bestrijdingsmiddelen...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Het keurmerk Integrity and Sustainability Certified staat op Zuid-Afrikaanse wijn die milieuvriendelijk geproduceerd is. 

Welke eisen stelt het?

Wijn met dit keurmerk is geteeld volgens de principes van geïntegreerde teelt. Daarbij worden zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt en plagen worden zoveel mogelijk besteden met natuurlijke vijanden. Ook zijn er eisen aan watergebruik, afvalbeheer, opslag, het afdanken van bestrijdingsmiddelen en aan de gezondheid en veiligheid van werknemers. Naast eisen aan de teelt van de druiven, zijn er ook eisen aan de wijnproductie zelf en/of aan het bottelen van de wijn.

Hoe is de controle geregeld?

Het keurmerk wordt jaarlijks zowel op basis van zelf-monitoring als door een onafhankelijke partij gecontroleerd.

Waar kun je het vinden?

Op wijn uit Zuid-Afrika.

Meer informatie

www.wosa.co.za/swsa

www.ipw.co.za


Laatste screening oktober 2017
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.