France Limousin

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

France Limousin

France Limousin is een Frans bedrijfslogo voor rundvlees uit de Franse Limousin streek. Welke eisen stelt France Limousin? Er zijn eisen voor een beter dierenwelzijn en milieu (met de focus op een gesloten kringloop). Kalveren zogen bijvoorbeeld minimaal 7 maanden bij de moeder, er is een beperkt aantal dieren per hectare en runderen gaan buiten de afmestfase zoveel mogelijk naar buiten. Hoe lang de afmestfase duurt is onduidelijk. Boeren ve...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

France Limousin is een Frans bedrijfslogo voor rundvlees uit de Franse Limousin streek.

Welke eisen stelt France Limousin?

Er zijn eisen voor een beter dierenwelzijn en milieu (met de focus op een gesloten kringloop). Kalveren zogen bijvoorbeeld minimaal 7 maanden bij de moeder, er is een beperkt aantal dieren per hectare en runderen gaan buiten de afmestfase zoveel mogelijk naar buiten. Hoe lang de afmestfase duurt is onduidelijk. Boeren verbouwen het voer (hooi, graan, gerst en mais) grotendeels op eigen bedrijf. Het voer mag niet genetisch gemodificeerd zijn.

Hoe is de controle geregeld?

Het is onduidelijk welke partij controleert of de eisen worden nageleefd.

Waar kun je het beeldmerk vinden?

Vlees met het France Limousin logo is verkrijgbaar bij gespecialiseerde slagerijen. Let op dat je het niet verwart met Limousin vlees: dat geeft alleen aan dat het vlees van het ras Limousin komt, maar kent geen duurzaamheidseisen.


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.