Fairtrade (Kleding)

Keurmerk
Keurmerk

Fairtrade (Kleding)

Het Fairtrade-keurmerk op katoenen kleding en andere textiel garandeert een eerlijke prijs voor boeren en een milieuvriendelijke katoenteelt in bijvoorbeeld West-Afrika. Fabrikanten van het textiel moeten daarnaast aangesloten zijn bij een erkende gedragscode voor de textielsector, zoals Ethical Trading Initiative of Fair Wear Foundation. Ook de arbeidsomstandigheden in de naaiateliers zijn daarmee in orde. Max Havelaar / Fairtrade-producten ...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Het Fairtrade-keurmerk op katoenen kleding en andere textiel garandeert een eerlijke prijs voor boeren en een milieuvriendelijke katoenteelt in bijvoorbeeld West-Afrika. Fabrikanten van het textiel moeten daarnaast aangesloten zijn bij een erkende gedragscode voor de textielsector, zoals Ethical Trading Initiative of Fair Wear Foundation. Ook de arbeidsomstandigheden in de naaiateliers zijn daarmee in orde.

Max Havelaar / Fairtrade-producten moeten voldoen aan internationale standaarden die de teler prijsgaranties geven, en goede arbeidsomstandigheden garanderen voor de werknemers. En er is een fairtradepremie voor bijvoorbeeld onderwijs en gezondheid.

Behalve voor eerlijke handel, zijn er ook eisen op gebied van milieubelasting. Zo is er een lijst met gevaarlijke bestrijdingsmiddelen die producenten niet mogen gebruiken, en producenten moeten aantonen dat zij maatregelen nemen op het vlak van water- en afvalbeheer en energie- en kunstmestgebruik.

Max Havelaar kent betrouwbare, geaccrediteerde controle. Voor meer informatie zie www.maxhavelaar.nl.


Laatste screening 2014
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape