Fair Trade Certified Sewing

Keurmerk
Keurmerk

Fair Trade Certified Sewing

Het keurmerk Fair Trade Certified Sewing is te vinden op kleding en ander textiel. Kleding met dit keurmerk is geproduceerd in naaiateliers waar de werknemers onder betere werkomstandigheden werken. Kopers van de kleding betalen een extra bijdrage: de Fair Trade Premie. Deze premie wordt gebruikt om de leefomstandigheden van de werknemers en hun familie te verbeteren. Het geld kan gebruikt worden voor gemeenschapsprojecten zoals onderwijs en g...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Het keurmerk Fair Trade Certified Sewing is te vinden op kleding en ander textiel. Kleding met dit keurmerk is geproduceerd in naaiateliers waar de werknemers onder betere werkomstandigheden werken. Kopers van de kleding betalen een extra bijdrage: de Fair Trade Premie. Deze premie wordt gebruikt om de leefomstandigheden van de werknemers en hun familie te verbeteren. Het geld kan gebruikt worden voor gemeenschapsprojecten zoals onderwijs en gezondheidszorg.

Er zijn ook milieu-eisen: er moet een plan zijn voor het efficiënt inzetten van energie, grondstoffen en water. Afval en afvalwater mogen niet in de natuur komen. Bepaalde gevaarlijke stoffen zijn verboden.

Het keurmerk stelt geen eisen aan de teelt of productie van kledingvezels. Bij een katoenen t-shirt geeft het Fair Trade Certified Sewing-keurmerk dus alleen aan dat het t-shirt onder betere werkomstandigheden genaaid is en dat er een ontwikkelpremie is voor de arbeiders. Het zegt niks over de omstandigheden waarin de katoen verbouwd is. Bij het keurmerk Fair Trade Certified (zonder Sewing) worden er wel eisen gesteld aan de hele keten, van productie van vezels tot en met naaiatelier.

Hoe is de controle geregeld?

De keurmerkeigenaar Fair Trade USA doet zelf de controles.

Meer informatie

fairtradeusa.org


Laatste screening oktober 2017
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape