Fair for Life

Keurmerk
Keurmerk

Fair for Life

Fair for Life is een keurmerk voor eerlijke handel dat ook milieu-eisen heeft. Het is ontwikkeld voor voeding, kleding en verzorgingsproducten. Welke eisen stelt Fair for Life? Fair for Life streeft biologische teelt na via een jaarlijks strenger wordend eisenpakket. Daarnaast zijn er eisen om energiegebruik te minimaliseren, lucht- en watervervuiling te beperken, en natuurlijke ecosystemen te beschermen. De eisen op sociaal gebied zijn ver...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Fair for Life is een keurmerk voor eerlijke handel dat ook milieu-eisen heeft. Het is ontwikkeld voor voeding, kleding en verzorgingsproducten.

Welke eisen stelt Fair for Life?

Fair for Life streeft biologische teelt na via een jaarlijks strenger wordend eisenpakket. Daarnaast zijn er eisen om energiegebruik te minimaliseren, lucht- en watervervuiling te beperken, en natuurlijke ecosystemen te beschermen.

De eisen op sociaal gebied zijn vergaand: geen kinderarbeid, vakbondsvrijheid, geen discriminatie, veilige en gezonde arbeidsomstandigheden, acceptabele werktijden, geen dwangarbeid, leefbare lonen. Daarnaast eist Fair for Life vaste handelsrelaties en een kostendekkende minimumprijs voor producenten. Er moet met respect voor de lokale gemeenschappen gehandeld worden.

Hoe is de controle geregeld?

Er is geaccrediteerde, onafhankelijke controle en een sanctiebeleid. De controle is hierdoor zeer betrouwbaar.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Fair for Life staat onder meer op tropisch fruit in de supermarkt en bij de HEMA.

 


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.