Europees Keurmerk voor Biologisch (Koffie, thee, chocolade)

Top keurmerk
Top keurmerk

Europees Keurmerk voor Biologisch (Koffie, thee, chocolade)

Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie (EU) voor biologische producten, in dit geval koffie, thee en chocolade. Welke eisen stelt het? Er zijn strenge eisen voor milieu. De koffie, thee en cacao (en andere ingrediënten in het product) zijn geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest. Vruchtwisseling is verplicht. Er zijn geen eisen aan ontbossing, afvalbeheer, energ...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie (EU) voor biologische producten, in dit geval koffie, thee en chocolade.

Welke eisen stelt het?

Er zijn strenge eisen voor milieu. De koffie, thee en cacao (en andere ingrediënten in het product) zijn geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest. Vruchtwisseling is verplicht. Er zijn geen eisen aan ontbossing, afvalbeheer, energiegebruik en emissies.

Het Europese keurmerk geeft de garantie dat het een biologisch product is. Naast het EU-keurmerk kan ook een nationaal keurmerk voor biologische landbouw op de verpakking staan. Soms stelt zo'n nationaal keurmerk extra eisen, maar niet altijd.

Het Europees keurmerk is een topkeurmerk: het is één van de beste keurmerken voor koffie, thee en chocola.

Hoe is de controle geregeld?

Elk EU-land wijst een onafhankelijke, geaccrediteerde organisatie aan die verantwoordelijk is voor de controle. In Nederland is dat Skal. Er is ook een sanctiebeleid.

Waar kun je het vinden? 

Op koffie, thee en chocolade.

Meer informatie


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.