Europees Keurmerk voor Biologisch (Eieren)

Top keurmerk
Top keurmerk

Europees Keurmerk voor Biologisch (Eieren)

Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie (EU) voor biologische producten, in dit geval eieren. Welke eisen stelt het? Er zijn strenge eisen voor dierenwelzijn en milieu. Dieren kunnen naar buiten en krijgen biologisch voer. Binnen hebben de kippen ook meer ruimte dan in de gangbare stallen. Het voer van de hennen is (95%) biologisch. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstme...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie (EU) voor biologische producten, in dit geval eieren.

Welke eisen stelt het?

Er zijn strenge eisen voor dierenwelzijn en milieu. Dieren kunnen naar buiten en krijgen biologisch voer. Binnen hebben de kippen ook meer ruimte dan in de gangbare stallen. Het voer van de hennen is (95%) biologisch. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. 20% van het voer moet van het eigen bedrijf of uit de regio komen.

Het Europese keurmerk geeft de garantie dat het een biologisch product is. Naast het EU-keurmerk kan ook een nationaal keurmerk voor biologische landbouw op de verpakking staan. Soms stelt zo'n nationaal keurmerk extra eisen, maar niet altijd.

Het Europees keurmerk voor biologische eieren is een topkeurmerk: het is één van de beste keurmerken voor eieren.

Hoe is de controle geregeld?

Elk EU-land wijst een onafhankelijke geaccrediteerde organisatie aan die verantwoordelijk is voor de controle. In Nederland is dat Skal. Er is ook een sanctiebeleid.

Waar kun je het vinden? 

Op biologische eieren.

Meer informatie


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.