Europees Ecolabel (Kleding)

Keurmerk
Keurmerk

Europees Ecolabel (Kleding)

Het Europees Ecolabel staat op kleding die aantoonbaar milieuvriendelijk is, vooral tijdens productie van de vezels en de stoffen. Bijna alle materiaalsoorten kunnen het Europees Ecolabel krijgen, behalve minerale vezels, glasvezels, metaalvezels, koolstofvezels en andere anorganische vezels. Er zijn ook eisen voor goede arbeidsomstandigheden bij het naaien van de kleding. Stimuleert biologische landbouw Het Ecolabel bevordert het gebruik va...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

Het Europees Ecolabel staat op kleding die aantoonbaar milieuvriendelijk is, vooral tijdens productie van de vezels en de stoffen. Bijna alle materiaalsoorten kunnen het Europees Ecolabel krijgen, behalve minerale vezels, glasvezels, metaalvezels, koolstofvezels en andere anorganische vezels. Er zijn ook eisen voor goede arbeidsomstandigheden bij het naaien van de kleding.

Stimuleert biologische landbouw

Het Ecolabel bevordert het gebruik van gerecyclede vezels en stimuleert het gebruik van katoen afkomstig uit biologische of anderszins duurzame landbouw. Daarnaast zijn er eisen op het vlak van watervervuiling, (giftige) hulpstoffen en chemicaliën, en gewasbeschermingsmiddelen. De eisen verschillen per materiaalsoort, en er wordt geen milieuvoorkeur uitgesproken voor bepaalde materialen.

In Nederland zijn onder meer babykleding, dames- en werkkleding, tentstoffen en badstoffen te koop met het Europese Ecolabel.

Eigenaar en controle

Hoewel de Europese Unie eigenaar is, beheert Stichting Milieukeur het Europees Ecolabel in Nederland. Het is een betrouwbaar keurmerk, want er vindt onafhankelijke controle plaats. Kijk voor meer informatie opwww.europeesecolabel.nl, en www.smk.nl.

Kijk op http://ec.europa.eu/ecat/ (Engelstalig) voor leveranciers van producten met Europees Ecolabel.


Laatste screening 2014
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape