Ethical Tea Partnership

Keurmerk
Keurmerk

Ethical Tea Partnership

Ethical Tea Partnership is een keurmerk van de theebranche om de productie en verwerking van thee te verduurzamen. Er zijn eisen aan het milieu en aan de werkomstandigheden van de boeren en arbeiders. Welke eisen stelt het? Ethical Tea Partnership (ETP) baseert zijn eisen op die van de ILO, de International Labor Organisation. Er is een verbod op kinderarbeid en dwangarbeid, eisen aan gezonde en veilige werkomstandigheden, en werkgevers moe...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

Ethical Tea Partnership is een keurmerk van de theebranche om de productie en verwerking van thee te verduurzamen. Er zijn eisen aan het milieu en aan de werkomstandigheden van de boeren en arbeiders.

Welke eisen stelt het?

Ethical Tea Partnership (ETP) baseert zijn eisen op die van de ILO, de International Labor Organisation. Er is een verbod op kinderarbeid en dwangarbeid, eisen aan gezonde en veilige werkomstandigheden, en werkgevers moeten het lokale minimumloon betalen. Maar er zijn geen eisen op het gebied van eerlijke handel, zoals het betalen van een minimumprijs of een vaste handelsrelatie. En er wordt niet geïnvesteerd in de lokale gemeenschap (zoals onderwijs en gezondheidszorg).

Ethical Tea Partnership heeft ook milieu-eisen: producenten moeten een milieu-managementsysteem hebben en een energie-, water- en afvalbeleid. Ze moeten natuurlijke ecosystemen beschermen en er zijn beperkingen aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Met trainingen helpt Ethical Tea Partnership de theeboeren om aan de eisen te voldoen. Ethical Tea Partnership helpt producenten ook om  duurzaamheidscertificaten te behalen, bijvoorbeeld van Fair Trade, UTZ en Rainforest Alliance.

Elke organisatie in de keten kan zich bij Ethical Tea Partnership aansluiten, van producenten en verwerkers tot verpakkers van thee.

Hoe is de controle geregeld?

De controle wordt uitgevoerd door onafhankelijke partijen.

Waar kun je het keurmerk vinden?

 Op thee.

Lees meer over Koffie, thee en cacao.


Laatste screening november 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.