Erkend Veluws Streekproduct

Keurmerk
Keurmerk

Erkend Veluws Streekproduct

Erkend Veluws Streekproduct is een van de streekmerken van Erkend Streekproduct, een keurmerk voor maatschappelijk verantwoorde streekproducten met lokale toegevoegde waarde. Dat betekent: producenten doen iets extra’s voor biodiversiteit, natuur- en landschapsbeheer en gebruiken water en energie verantwoord. De streekmerken moeten een gedeelde duurzaamheidsvisie naleven, waarvan de overkoepelende duurzaamheidseisen niet concreet zijn. Welke ...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Erkend Veluws Streekproduct is een van de streekmerken van Erkend Streekproduct, een keurmerk voor maatschappelijk verantwoorde streekproducten met lokale toegevoegde waarde. Dat betekent: producenten doen iets extra’s voor biodiversiteit, natuur- en landschapsbeheer en gebruiken water en energie verantwoord. De streekmerken moeten een gedeelde duurzaamheidsvisie naleven, waarvan de overkoepelende duurzaamheidseisen niet concreet zijn.

Welke eisen stelt het?

Veehouderij moet diervriendelijk zijn. Teelt moet seizoensgebonden zijn en in de volle grond. Er mag dus niet geteeld zijn in verwarmde kassen of op substraten.

Hoe is de controle geregeld?

Controle wordt jaarlijks uitgevoerd via zelfrapportage van de producenten. Eens in de 4 jaar vinden onafhankelijke controles op locatie plaats.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Diverse voedingsproducten van land en zee met een gegarandeerde herkomst van de Veluwe.

Meer informatie

www.veluwefonds.nl/streekproducten

www.erkendstreekproduct.nl


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.