EcoSocial

Keurmerk
Keurmerk

EcoSocial

EcoSocial is een Braziliaans keurmerk voor biologische landbouw en mens & werk. Eigenaar van EcoSocial is een Braziliaans instituut: Instituto Biodinâmico for Rural Development (IBD). Welke eisen stelt EcoSocial? EcoSocial garandeert biologische landbouw en goede werkomstandigheden voor de boeren en stimuleert een eerlijke prijs voor de boeren. EcoSocial draait om verbetering van de levensomstandigheden van kleine boeren en het verhogen ...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

EcoSocial is een Braziliaans keurmerk voor biologische landbouw en mens & werk. Eigenaar van EcoSocial is een Braziliaans instituut: Instituto Biodinâmico for Rural Development (IBD).

Welke eisen stelt EcoSocial?

EcoSocial garandeert biologische landbouw en goede werkomstandigheden voor de boeren en stimuleert een eerlijke prijs voor de boeren. EcoSocial draait om verbetering van de levensomstandigheden van kleine boeren en het verhogen van zelfredzaamheid - er is bijvoorbeeld aandacht voor landrechten van de inheemse bevolking.

Boeren moeten voor EcoSocial biologisch verbouwen, maar er gelden ook eisen voor arbeidsomstandigheden en eerlijke handel. Ook eist EcoSocial een plan voor voortdurende verbetering op milieu en sociaal gebied.
Handelaren betalen geen meerprijs voor producten met het EcoSocial-keurmerk, maar worden verzocht (niet verplicht) geld beschikbaar te stellen voor het verbeterplan.

Hoe is de controle geregeld?

Er is geen onafhankelijke controle: IBD voert zelf de controles uit. 

Waar kun je het keurmerk vinden?

In Nederland kun je EcoSocial tegenkomen op sojadrank, maar ook op andere biologische producten uit Brazilië.

Lees meet over Biologisch eten en Tropische producten.

Heeft betrekking op

Grondstoffen


Laatste screening september 2016
?
Combined Shape

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.


Combined Shape