Demeter (Vlees)

Top keurmerk
Top keurmerk

Demeter (Vlees)

Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw. Demeter is één van de topkeurmerken voor vlees. Welke eisen stelt het? Producten met het Demeter-keurmerk voldoen in Nederland altijd aan de eisen van de biologische landbouw, en dragen dus het Europese keurmerk voor biologisch. Daar bovenop heeft Demeter aanvullende voorwaarden. Zo heeft de koe meer ruimte in de wei, is onthoornen van runderen verboden en zijn er strengere eisen...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw. Demeter is één van de topkeurmerken voor vlees.

Welke eisen stelt het?

Producten met het Demeter-keurmerk voldoen in Nederland altijd aan de eisen van de biologische landbouw, en dragen dus het Europese keurmerk voor biologisch. Daar bovenop heeft Demeter aanvullende voorwaarden. Zo heeft de koe meer ruimte in de wei, is onthoornen van runderen verboden en zijn er strengere eisen aan transportduur (maximaal 60 minuten).

De biologisch-dynamische landbouw komt voort uit de antroposofie, een levensbeschouwing die uitgaat van samenhang tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos. Er is veel aandacht voor het sluiten van kringlopen. Zo moet 50 tot 80 procent van het voer van het bedrijf zelf komen.

De strenge eisen en goede controle en transparantie maken Demeter één van de beste keurmerken voor vlees.

Hoe is de controle geregeld?

De stichting Demeter is eigenaar en beheerder van het keurmerk. Er is onafhankelijke controle door een geaccrediteerde partij en een sanctiebeleid.

Waar kun je het beeldmerk vinden?

Je vindt het keurmerk op allerlei soorten biologisch-dynamische producten.

Lees meer over de milieu-impact van vlees.


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.