CO2 neutral production process

Bedrijfslogo
Bedrijfslogo

CO2 neutral production process

CO2-neutral production process is een bedrijfslogo van Provamel, een fabrikant van voedingsmiddelen op basis van soja. Provamel wil hiermee aangeven dat het product klimaatneutraal is. Welke eisen stelt het beeldmerk? De CO2-uitstoot is op betrouwbare wijze onderzocht (volgens richtlijn ISO 14040) en de klimaatcompensatie vindt plaats via een gedegen aanbieder. Onderdeel van deze klimaatcompensatie is dat de fabrikant eerst het energiegebrui...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie

CO2-neutral production process is een bedrijfslogo van Provamel, een fabrikant van voedingsmiddelen op basis van soja. Provamel wil hiermee aangeven dat het product klimaatneutraal is.

Welke eisen stelt het beeldmerk?

De CO2-uitstoot is op betrouwbare wijze onderzocht (volgens richtlijn ISO 14040) en de klimaatcompensatie vindt plaats via een gedegen aanbieder. Onderdeel van deze klimaatcompensatie is dat de fabrikant eerst het energiegebruik omlaag brengt, voor het resterende energiegebruik duurzame energie inzet, en tot slot voor het onvermijdbare energieverbruik CO2-compensatie laat uitvoeren.

Waar kun je het beeldmerk vinden?

Op Provamel sojaproducten (zoals sojadrink, sojamargarine en soja-vleesvervangers). Je kunt het logo ook in deze vorm tegenkomen:

Lees meer over Klimaatcompensatie.


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.