Beter Leven 3 sterren (eieren)

Top keurmerk
Top keurmerk

Beter Leven 3 sterren (eieren)

Beter Leven is een keurmerk van de Dierenbescherming. Het zegt iets over dierenwelzijn. Er zijn drie niveaus: 1, 2 of 3 sterren. Welke eisen stelt Beter Leven 3 sterren? Het Beter Leven Keurmerk voor eieren zegt iets over het welzijn van de kippen. 3 sterren geeft aan dat de eieren zeer diervriendelijk zijn geproduceerd (biologisch of vergelijkbaar). Zo hebben de leghennen een overdekte uitloop en een uitloop naar buiten. In de stallen hebbe...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • Mens & werk
  • N.v.t.
  • Controle
  • Transparantie

Beter Leven is een keurmerk van de Dierenbescherming. Het zegt iets over dierenwelzijn. Er zijn drie niveaus: 1, 2 of 3 sterren.

Welke eisen stelt Beter Leven 3 sterren?

Het Beter Leven Keurmerk voor eieren zegt iets over het welzijn van de kippen. 3 sterren geeft aan dat de eieren zeer diervriendelijk zijn geproduceerd (biologisch of vergelijkbaar). Zo hebben de leghennen een overdekte uitloop en een uitloop naar buiten. In de stallen hebben ze meer ruimte dan de beter Leven 2 sterren kippen. Er is in de stallen een normaal dag- en nachtritme en er komt natuurlijk daglicht binnen. De kippen kunnen hun natuurlijk gedrag vertonen: ze kunnen een stofbad nemen, scharrelen, er wordt graan en maagkiezels gestrooid, er zijn strobalen, en er ligt strooisel op de bodem waardoor ze kunnen bodempikken. Het kappen van snavels is niet toegestaan.

Beter Leven 3 sterren is een topkeurmerk: één van de beste keurmerken voor eieren.

Hoe is de controle geregeld?

Beter Leven wordt onafhankelijk gecontroleerd door een geaccrediteerde partij en er is een sanctiebeleid.

Waar kun je het keurmerk vinden?

Op doosjes eieren en op bewerkte producten waar eieren inzitten (zoals eiersalade). Bij bewerkte producten moet minstens 95% van de dierlijke ingrediënten aan de eisen van Beter leven voldoen.

Lees meer over de productie van eieren.


Laatste screening september 2016
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.